Datum objave: 21. Veljača 2020

PRIJEVARA OD 2 MILIJUNA KUNA / Vlasnika mjenjačnice ispitao ODO i zadržao u pritvoru

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela 35 - godišnji vlasnik mjenjačnice iz Šibenika koji je prevario troje građana za više od 2 milijuna kuna ostaje u pritvoru, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku. Žrtve prijevare su 64 - godišnjakinja, 64 - godišnjak i 72 - godišnjak.

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik od 23. studenog 2018. do 20. siječnja 2020. u svojoj mjenjačnici u Šibeniku, prethodno oštećenicima, a kako bi zadobio njihovo povjerenje, mijenjao valute po tečaju povoljnijem od tržišnog, da bi im, kad je stekao njihovo povjerenje, lažno obećao da će im ponovno po povoljnijem tečaju promijeniti novac u drugu valutu, iako je unaprijed odlučio da to neće učiniti već da će novac koji od njih dobije zadržati za sebe. 

64-godišnjakinja mu je dala 10.000 eura, 72-godišnjak mu je u više navrata dao ukupno 1.920.000 kuna, a 64-godišnjak iznos od 110.000 kuna. 64-godišnjaku je vlasnik mjenjačice za taj iznos isplatio samo 9.000 eura, dok ostatak nije. Žrtvama prijevare je, osnovano se sumnja, na opetovano traženje da obavi obećanu zamjenu davao opravdanje da nema više eura i da će ih isplatiti naknadno, što nije učinio. Osnovano se sumnja da je okrivljenik ovim kaznenim djelima sam sebi pribavio iznos od  2.036.000 kuna na štetu troje oštećenika.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja okrivljenika, donijelo rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3