Datum objave: 27. Veljača 2020

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

Diana Ferić
Diana Ferić

U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, a u slučaju da se on i pojavi, službe su spremne odgovoriti svim izazovima, priopćeno je nakon današnje sjednice stožera civilne zaštite Šibensko - kninske županije.

"Protokoli su definirani zakonom, situacija je pod kontrolom, a građani mogu biti mirni. O svim promjenama i daljnjim aktivnostima javnost će biti pravovremeno informirana“, poručio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na sjednici je bio i  župan Goran Pauk, a vodio ju je zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević koji je jučer sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tema sjednice nacionalnog Stožera civilne zaštite bila je koordinirano postupanje sustava civilne zaštite za zaštitu od koronavirusa.

Zaključke sastanka iznio je na današnjoj sjednici Nikola Blažević.

  • Stožeri civilne zaštite svih hrvatskih županija trebaju aktivirati sve dionike sustava civilne zaštite kako bi se pripravnost podigla na višu razinu.
  • Kroz međuinstitucionalnu i međuresornu suradnju potrebno je suzbiti širenje panike i ojačati povjerenje građana u institucije sustava koje savjesno i odgovorno rade svoj posao.
  • Građanima se preporučuje informiranje putem službenih kanala i pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljenih na poveznici: 

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

Iz kategorije: Vijesti