Datum objave: 06. Ožujak 2020

TRAGEDIJA, ALI BEZ ŽRTAVA/ Obitelji Čondić u današnjem požaru u stanu na Vidicima izgorijelo sve što su imali, prikuplja se pomoć za njih

Diana Ferić
Diana Ferić

Majka i dvoje djece spašeni su iz plamtećeg stana na Njegoševom trgu u kojem je danas oko 13.30 sati, iz zasad neutvrđenog razloga, buknuo požar. Većina stanara zgrade je evakuirana, a svi su prošli bez ozljeda, javlja Šibenik In. Obitelji Čondić u tom je stanu  izgorjelo  sve što su imali. Kako kaže Jurica Čondić, privremeno će se on, supruga i četvoro djece smjestiti kod najstarije kćerke, ali tu njihovi problemi nikako ne završavaju i hitno im je potrebna pomoć sugrađana u svakom obliku, a preko Župne Vidici već je pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za njih.

 Jurica Čondić im je prije izjavio:

- Zvala me žena da gori stan. Oni su odmah pobjegli na balkon, a ja sam zvao 112. Kažu da su se zapalile instalacije, ne znam... Mi još nismo bili unutra, vatrogasci mi kažu da je sve izgorjelo. Bitno je da su svi živi i zdravi, privremeno ćemo se smjestiti kod starije kćeri - rekao je potreseni Čondić.

Zapovjednik JVP Šibenik, Volimir Milošević, potvrdio je za ŠibenikIN da su u gašenju požara na trećem katu nebodera na Njegoševu trgu (Ulica branitelja Domovinskog rata) sudjelovalo 16 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila.

- Požar je stavljen pod kontrolu, vatrogasci u ovom trenutku obilaze sve stanove, a većina stanara je evakuirana. Požar je izbio na trećem katu, zahvaćen je cijeli stan, proširio se i dijelom po stubištu, a zahvaćeni su i prozori na četvrtom katu. Neposrednim spašavanjem evakuirani su majka i dvoje djece s balkona gorućeg stana, nitko nije teže ozlijeđen - rekao je Milošević.

FOTO: arhiva

Iz kategorije: Vijesti