Datum objave: 21. Ožujak 2020

ČETVRTI SLUČAJ KORONAVIRUSA U ŽUPANIJI / Obolio je mlađi muškarac, a epidemiološki izvidi još traju

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvrta osoba u Šibensko - kninskoj županiji koja je pozitivna na koronavirus je mlađi muškarac za kojeg su epidemiološki izvidi u tijeku.

Osoba ima blage kliničke simptome i nalazi se u samoizolaciji.  Ovo je četvrti slučaj zareze koronavirusom u našoj županiji. Pod zdravstvenim nadzorom je 290 osoba, od toga 207 sa službenim rješenjem, pet je osoba u karanteni od kojih su dvoje  državljani RH i troje stranaca, priopćio ne Županijski stožer civilne zaštite..

Osobe koje posumnjaju da bi mogli imati COVID-19, trebaju se javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom za zaraženost od koronavirusa. Ponavljamo, da je na području naše županije tri takve ambulante, u:

  • Šibeniku, Prilaz tvornici 37 (zgrada ambulante „TEF“ nasuprot nogometnog stadiona i ex kuglane Metalac), kontakt telefon 091/2275 110
  • Kninu, na adresi Kneza Ivaniša Nelipića 1, kontakt telefon 022/664-041 i
  • Drnišu, na adresi Josipa Kosora 16, kontakt telefon 022/888-980

Ambulante rade 24 sata 7 dana u tjednu.

Za slučaju velikog pritiska na izdvojene ambulante, u Šibeniku na parkiralištu Poliklinike i u Kninu ispred bolnice, su u pripremi kontejneri za trijažu bolesnika koji sumnjaju na zarazu koronavirusom. Sve relevantne službe na području naše županije poduzimaju mjere za zaštitu zdravlja naših stanovnika.

Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo pokrenuli su projekt kriznog psihološkog savjetovanja povodom epidemije COVID-19. U svakoj županiji predviđen je jedan telefonski broj na kojeg se zainteresirani građani mogu javiti. Građani Šibensko-kninske županije mogu se javiti na broj mobitela 091 944 63 68.

Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane. Također, apeliramo na osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućama i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika bolesti prouzročene koronavirusom.

Molimo građane da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Ostanite kod kuće!

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti