Datum objave: 23. Ožujak 2020

VRIJEME JE TEŠKO, ALI NEKE PORUKE SU JAČE / Prvi susjedi šalju poruke prijateljstva i potpore Zagrebu, a Slovenija i humanitarnu pomoć

Diana Ferić
Diana Ferić

Ono što nas ne ubije osnaži nas, poruka je koja je vrlo primjenjiva na današnje vrijeme i sve što nam se događa, a dodali bismo još da i u nama ovo vrijeme razvija osjećaj solidarnosti i ljubavi prema čovjeku kao takvom. takvu je poruku sinoć poslala Sarajevo Zagrebu. Svjetlosna instalacija na sarajevskoj Vijećnici na plavoj pozadini sinoć bila je znak je podrške Zagrebu.

"Dok se svi skupa borimo protiv pandemije koronavirusa, Grad Zagreb je zadesio jedan od najsnažnijih potresa u povijesti. Glavni grad BiH poručuje Zagrepčanima i cijeloj Hrvatskoj da ste večeras u našim mislima i molitvama. Ovi teški izazovi sa kojima se suočavamo osnažiti će naše prijateljstvo i produbiti suradnju", navode iz Gradske uprave Grada Sarajevo.

Prema pisanju tportala, Beograd je u nedjelju navečer u 20 sati s balkona i terasa, tijekom akcije “Aplauz u 8”, započete u vrijeme policijskog sata uvedenog zbog koronavirusa, poslao potporu građanima Zagreba koji je u nedjelju ujutro pogodio snažan potres, a Beogradu se pridružilo. POtpora stiže i iz Crne Gore, a Slovenci su poslali Zagrebu humanitarnu pomoć nakon jučerašnjeg jakog potresa. Prvi susjedi tako ne zaborvaljaju zarepčane i Hrvatsku i to je jedna od ljepših stvari koja se događa u ovom teškom vremenu za sve.

Iz kategorije: Vijesti