Datum objave: 26. Ožujak 2020

TKO TO MOŽE ODBITI, DA VIDIMO / Krenula inicijativa da se vijećnici u svim predstavničkim tijelima u Županiji odreknu svojih naknada u korist šibenske bolnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine Šibensko - kninske županije pozvao sve vijećnike u tijelima lokalne samouprave da sreodreknu svojih naknada za nabavu potrebne opreme za borbu protiv koronavirusa u šibenskoj bolnici vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika Anton Dobra s liste BM 365  na svom je Facebook profilu napisao da prihvaća tu inicijativu.  

"Evo i ja se javno odričem vijećničke naknade kao vijećnik Grada Šibenika u korist šibenske bolnice do kraja mandata i molim sve ostale vijećnike da naprave isto, bili gradski ili županijski. Odreknite se svih primanja u nadzornim i upravnim odborima i ostalim tijelima. Mjerodavnima poručujem - zaustavite sva nepotrebna ulaganja na području Grada i Županije te hitno donesite mjere za spas gospodarstva", napisao je.

Nediljko Dujić, predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije, kako ej objavio Šibenskiportal, pozvao je sve vijećnike da se odreknu svojih naknada kako bi pomogli Općoj bolnici Šibenik u nabavci opreme za borbu protiv COVID-19.

"Ne možemo čekati druge da nam pomažu. Moramo početi od sebe da što bezbolnije izađemo iz ove situacije. Novac će  isključivo biti usmjeren na nabavku opreme za borbu protiv koronavirusa, a čim prođe ta opasnost, izvijestit će javnost o svemu što se prikupilo i kupilo", kazao je Dujić.

Teško da će, s obzirom na situaciju i klimu du društvu, ijedan vijećnik odbiti da se odrekne svojih naknada. 

Iz kategorije: Vijesti