Datum objave: 27. Ožujak 2020

DJEVOJČICA EVA IZ MURTERA ODUŠEVILA HRVATSKU / Samoinicijativno nacrtala improviziranu novčanicu s likom dr. Alemke Markotić

Diana Ferić
Diana Ferić

Desetogodišnja djevojčica Eva Šikić iz Murtera pokazala je iznimnu kreativnost, ali i prepoznavanje aktualne situacije u krizi izazvanoj koronavirusom.  Ta djevojčice iz Murtera, koji se trenutno nalazi u potpunoj karanteni zbog sumnje na lokalnu transmisiju virusa na otom otoku. naslikala je novčanicu s likom dr. Alemke Markotić i oduševila Hrvatsku, kako piše Večernji list

Eva je  nacrtala mproviziranu novčanicu od 30 kuna koju krasi lik Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević". Ravnateljica Markotić posljednjih se tjedana uistinu prometnula u jednu od ključnih osoba u hrvatskoj javnosti, a sve zbog svojeg staloženog, profesionalnog i uključivog stava tijekom obraćanja naciji povodom pandemije koronavirusa. To nije promaklo niti Evi.

"Naša Eva ide u četvrti razred osnovne škole. Pošto smo na Murteru sada svi u teškoj situaciji i doslovno ne izlazimo iz kuća ona vrijeme krati crtajući i gledajući televiziju. Ona je tijekom svog promatranja svijeta i vijesti oko sebe došla do zaključka da je gospođa Alemka Markotić heroina nacije. I eto, samo je uzela papir, bojice i donijela nam gotovu novčanicu", ispričala je njezina teta Željana Šikić dodavši kako ju je nećakinja zabrinuto pitala zašto na hrvatskim novčanicama nema ženskih osoba.

"Pitala je nas ukućane zašto nema žena na našim novčanicama, da joj to nije jasno, jer bi na takvim mjestima trebali biti slike velikih ljudi", dodaje teta kazujući kako Eva već duže vrijeme gaji ljubav prema crtanju. Ova priča istovremeno je i tužna i lijepa te je samo još jedan dokaz da ne smijemo izgubit duh kad je najteže, a tome nas uče čak i djeca koja nevino i nepristrano promatraju svijet oko sebe.

Iz kategorije: Vijesti