Datum objave: 23. Travanj 2020

AUDIO - VIZUALNA RAZGLEDNICA ŠIBENIKA KREĆE 1. SVIBNJA U SVIJET / Glazbeni program u kojem će Mišo Kovač i David Guetta biti jednako jaki

Diana Ferić
Diana Ferić

"Glazba nije bit ove audio - video razglednice koju smo nazvali Millenium New Age već ona služi samo da pokrene naša srca i da sutra budemo drukčiji jedini prema drugima, poručio je danas na predstavljanju  glazbenog događanja "Millenium New Age" na tvrđavi Barone njegov inicijator i organizator Božidar Boćo Gracin. Razrješen i i problem koji se u posljednje vrijeme isticao kao  kamen spoticanja za gradsku upravu da odobri taj projekt - na tvrđavama će biti zvučnici,a li preko njih se neće puštati glazba tako da nema opasnosti da taj program koji će biti održan 1. svibnja do 10 sati u 23 59 minuta omete nečiji mir ili komociju. Nakon što je to definirano Paško Rakić, zamjenik šibenskog gradonačelnika je kazao da nema prepreke da Grad  i Tvrđava kulture odobre to događanje smisao kojeg je promocija Šibenika i Hrvatske u svijetu.

O tog događanju koje je nazvao audio - vizualna razglednica Šibenika za cijeli svijet govorio je

Ante Viljac koji je predstavljen kao prijatelja projekta.

"  Program počinje ujutro šibenskom baladom i hrvatskom himnom i šibenskom glazbom jer želimo predstaviti i našu tradiciju. Bit će tu po, rok hitova i plesne glazbe, a house glazbu ćemo puštati u kasnim popodnevnim satima. Bit će to događaj na kojem će Miši Kovač i David Guetta biti jednako jaki. Momci iz Foto studija 82 će se pobrinuti da ton i slika iz Šibenika obiđu cijeli svijet. Preko Youtube kanala svi će u svijetu moći pratiti glazbu i gledati dinamičnu sliku Šibenika i njegovih tvrđava. Ovo je u svakom slučaju unikatno događanje u svijetu. Zvučnici će biti samo radi simbolike postavljeni na naše tvrđave kao simbol snage, ljepote i opstojnosti Šibenika, a svatko može preko društvenim mreža i Youtube kanala promovirati naš grad pozivajući svoje prijatelje da prate ovaj program", kazao je Viljac i nabrojio najpoznatije osobe koji su podržali ovaj projekt od sportaša poput obitelji Šarić,  

Dina Rađe, Perice Bikića, Slavena Bilića, estradnih zvijezda kao što su Gobac, Bodanec, Toni Cetinski , Mladen Grdovića do glumaca Ecije Ojdanić i Vedrana Mlikote.

Tonko Mikulandra iz Foto studija  82 objasnio je kako će DJ -evi iz cijelog svijeta slati svoje setove koji će oni spojiti preko svojih kanala i sve će izgledati kao jedan koncert koji će trajati 14 sati. U nekoliko navrata ćemo dignuti naše dronove tako da će ljepota Šibenika i naših tvrđava obići svijet.

Paško Rakić je istaknuo kako su u početku problemi s dozvolom za to događanje nastali zbog šuma u komunikaciji jer su ljudi shvatili kako će s tvrđava treštati glazba i to elektronska i kako, pogotovu oni koji žive u blizini neće imati mir. zahvalio se Ju Tvrđava kulture što su dopustili da se danas održi konferencija za novinare na tvrđavi Barone.

"Ovaj projekt očito neće našteti kvaliteti života naših građana i nema razloga da se ne održi. Bilo je problema i zbog toga što je bilo lutanja u proceduri. ovom prilikom pozivam sve kreativce u ovom  gradu koji žele nešto raditi i stvarati da se u svako doba obrate gradskoj upravi Grada Šibenika kao prvoj postaji u realizaciji svog cilja i onda ćemo zajednički sve riješiti. Grad Šibenik je uvijek bio otvoren za  organizacije ovakvih događanja. Nadam se da će ovaj projekt biti uspješan i da ćemo na najbolji način u svijetu  promovirati naš grad", istaknuo je Rakić.

Božidar Bože Gracin je dodao kako su dogovorili dolazak slovenske tvrtke, ako do bude dopušteno, koja će na poseban način laserima spojiti sve četiri šibenske tvrđave.

"Mi ne možemo utjecati na to hoće li  netko u svom domu malo jače naviti glazbu koji budemo puštali, ako mu to dopusti susjed, ali garantiram da s tvrđava neće biti nikakve glazbe, a kamo li bubnjanja kojeg su se neki prepali.

Davor Živković je u ime Garsdke četvrti Stari Grad kazao kako su oni na virtualnoj sjednici podržali taj projekt. U Zaključku koji je priložio citirao je Strategiju razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika  u kojoj se spominje upravo inovativno korištenje šibenskih tvrđava. 

za Grad Šibenik ovo je  događanje besplatno. Sponzor je Općina Primošten koja je platila hravatske zastava u najfinijoj varijanti koje će biti izvješene na tvrđavama.  

Iz kategorije: Vijesti