Datum objave: 27. Travanj 2020

KORONA / Dobro nam ide. U županiji nema novooboljelih, a ozdravilo je 37 osoba.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mjere poduzete na obuzdavanju epidemije koronavirusa i njihovo dosljedno provođenje donijele su u Šibensko - kninskoj županiji dobre rezultate i pozitivne pomake. Prema priopćenju Stožera civilne zaštite u zadnja 24 sata u Šibensko - kninskoj županiji nije bilo novooboljelih, a ozdravile su čak 37 osobe koje su bile zaražene koronavirusom.

Na području županije broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 37 osoba. Epidemiološka situacija je zadovoljavajuća. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 5 pacijenata od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice su i na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od kojih je 60 imalo kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije i dalje doprema zaštitnu opremu svim zdravstvenim ustanovama na području županije. Do sada je utrošeno 250 tisuća kuna za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi na području županije. Uz opremu nabavljenu vlastitim sredstvima, Stožer raspoređuje i opremu koju doprema Nacionalni stožer RH i Krizni stožer zdravstva. Zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama ima dovoljno, te u toj ključnoj djelatnosti nema poteškoća.

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira  da se i dalje pridržavamo propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici 

www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti