Datum objave: 28. Travanj 2020

KORONAVIRUS / Na Murteru od 28 oboljelih ozdravilo je 18, u Šibeniku 5 od 11, u Vodicama 3 od 5, u Tisnom 2 od 2, u Drnišu 5 od 8, Skradinu 1 od 2, u Kninu 3 od 16...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nema novooboljelih u Šibensko - kninskoj županiji, a raste broj zaraženih koji su pobijedili bolest i ozdravili.  Zaraženih je kao i jučer  86, a oporavila se još jedna oboljela osoba pa  ih je sada 38 osoba.

Dobre vijesti stižu i općine Murter Kornati. Tamo je od 28 osoba oboljelih od koronavirusa ozdravilo njih 18. Pobjednika nad koronom sve je više i u drugim dijelovima županije. U Tisnom ozdravila su sva tri oboljela, u Vodicama bolest je pobijedilo troje od 5 zaraženih. Na području Grada Šibenika ozdravilo je 5 od 11 oboljelih, u Drnišu ozdravilo je 5 od 8 oboljelih, a u Skradinu jedan od dvoje oboljelih.  I u Kninu se situacija popravlja. Ozdravilo je troje od 16 oboljelih.  Drugdje još nema onih koji su pobijedili koronavirus ali je stanje stabilno. Po jednu oboljelu osoba imaju općine Kijevo, Primošten, Ervenik i Ružić, u Promini su 4, a u Biskupija pet oboljelih.

Od početka epidemije do danas na Odjelu infektologije šibenske bolnice bilo je na liječenju 28 pacijenata. Trenutno je na Odjelu infektologije hospitalizirano 3 pacijenata od kojih je jedani dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. U šibenskoj bolnici imali smo jedan smrtni slučaj od COVID-19, pacijent star 91 godinu s Murtera, kronični bolesnik. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1298 uzoraka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 57 kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da je 1 osoba kršila izrečenu mjeru.   

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti