Datum objave: 29. Travanj 2020

Šibenčanima je u izolaciji zbog suzbijanja epidemije, čini se, najviše nedostajala - knjižnica

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Otvaranje Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" pa makar i uz stroge epidemiološke mjere, Šibenčani su dočekali s posebnim zadovoljstvom. Štoviše čini se da im je izolaciji nametnutoj kao ključna mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, najviše nedostajala upravo knjižnica.  Karantena za vraćene knjige koje prije nove posudbe moraju biti izolirane najmanje 72 sata, popunjena je već prvog dana rada pa je osiguran dodatni prostor za tu namjenu.

Što Šibenčanke i Šibenčani čitaju? Odgovor je kratak - sve. Ima i novosti u izboru knjiga. Kako nije moguće odmah posuditi vraćene knjige, šibenski ljubitelji knjige okreću se starim naslovima, klasici i knjigama koje su pomalo pale u zaborav potisnute novim naslovima.

Rad knjižnice organiziran je uzorno pa posudba i vraćanje knjiga teče bez stresa i čekanja. Osobito treba pohvaliti elokventne i kompetentne djelatnike knjižnice koji jako dobro poznaju nje fundus, ali i ukus i navike korisnika pa brzo i lako pronalaze željene naslove i još brže preporučuju alternativne knjige ako one željene nisu dostupne.

 

Rad Knjižnice omogućen je u skladu s preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić otvorena je za korisnike svaki radni dan od 9 do 16 sati, a subotom ne radi.

Rad s korisnicima ograničen je na posudbu (razduživanje i zaduživanje) građe

Korisnici na ulazu u Knjižnicu moraju dezinfincirati ruke, držati međusobni razmak od najmanje dva metra i ne smiju se zadržavati u prostoru Knjižnice

U prostoru Knjižnice može istodobno boraviti najviše petero korisnika.

Rok posudbe građe (knjiga, CD-a i DVD-a), ne može produžiti jer sva građa nakon razduživanja mora ići u karantenu na tri dana, nakon čega se može ponovno posuditi.

Obavijesti o radu Knjižnice mogu se dobiti na mrežnim stranicama, a s Knjižnicom se može družiti i preko društvenih mreža Facebook, Instagram i YouTube.

Iz kategorije: Vijesti