Sidebar Menu

Datum objave: 03. Svi 2020

SVETE MISE U ŠIBENSKIM CRKVAMA / Vjernici radosno i ponizno dolaze na svete mise nakon ublažavanja mjera za suzbijanje epidemije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Radosno, ali ponizno, tiho i odgovorno poštujući upute i mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, šibenski vjernici dolaze u crkve i sudjeluju u svetim misama, tajnama svetih sakramenata i svetoj euharistiji.

Šibenske su se crkve temeljito pripremile za povratak vjernika, a svećenici uz plemenitu blagost, dosljedno i brižno provode sve propisane mjere. Prostor u crkvama pa i katedrali sv. Jakova uređen je tako da je vjernicima omogućen siguran razmak za vrijeme molitve te da pri ulazu u crkvu dezinficiraju ruke. Dezinficijense imaju i svećeni pri oltaru.  

Prema očekivanjima šibenskom biskupa Tomislava Rogića, šibenska vjernička duša radosno je prihvatila mogućnost da nakon ublažavanja mjera za suzbijanje epidemije, nakon duge izolacije i odricanja od svega pa i duhovnih potreba, ponovno može živo sudjelovati u svetim misama.

Video

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.