Datum objave: 11. Svibanj 2020

POPUŠTANJE MJERA / U Hrvatskoj danas proradile škole za učenike nižih razreda, ne i u Šibeniku, vrtići otvoreni

Diana Ferić
Diana Ferić

Niti jedna osnovna škola u Gradu Šibeniku nije danas otvorena iako je donesena Odluka da se od dana učenici nižih razreda vrate u školske klupe. Prema anketi koji su s roditeljima provedena uoči provedbe te mjere samo ih je 20 odgovrilo da bi svoju djecu poslali na nastavu u školu pa su ravnatelji u dogovoru s Gradom Šibenikom procijenili da nema smisla otvarati škole.

"Očekivali smo više djece u klupama, ali neugodno sam iznenađen kampanjom, ovo se pretvorilo u natjecanje koja će županija imati manje učenika u školi. Imamo kampanju - nemojte slati djecu u školu", rekao je jutros gostujući u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija Marko Košiček, glavni savjetnik ministrice Divjak.

Pojasnio je da idućih 14 dana neće biti proširivanja grupa, odnosno da se djeci koja su danas krenula u škole neće moći pridružiti nova djeca.

Također, rekao je kako su dobili prijave roditelja da su ih zvali učitelji i ravnatelji škola da povuku prijave i ostave djecu kod kuće.

"Mi ćemo to istražiti. Ni jedna škola ili vrtić nisu bili zatvoreni, bila je samo obustava nastave", napominje Košiček.

Svi vrtići u Gradu od danas rade iako je u njima malo djece, ukupno svega 200 tako da je u nekim vrtićkim objektima i dalje od nekoliko do desetak mališana.

Epidemiolozi su propisali stroge mjere boravka djece u školama i vrtićima.

Inače, poznato je da je veliki dio nastavnika i javnosti bio protiv otvaranja škola u takvim uvjetima.

Iz kategorije: Vijesti