Datum objave: 24. Svibanj 2020

BERO SA ŠIBENSKIM SDP - ovcima I NOVINARIMA : Šibenik nakon uzleta zaostaje u razvoju, ali mi ćemo to promijeniti, a u Hrvatskoj ćemo suzbiti korupciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Davor Bernardić, predsjednik SDP -a družio se danas u Šibeniku s članovima te stranke iz cijele Županije, u sklopu priprema za nadolazeće parlamentarne izbore, a prije toga je dao izjavu novinarima. Uz njega, pred kamerama su bili Franko Vidović, koordinator za 9. izbornu jedinicu, Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a i Tonči Restović kojeg je Bernardić najavio kao budućeg gradonačelnika Grada Šibenika. Osim članova iz Šibensko - kninsku županiju  na druženju su bili i utjecajni SDP -ovci iz Zadarske i Splitsko - dalmatinske županije pa tako i donedavni saborski zastupnici Ranko Ostojić i Sabina Glasnović te Marija Alfirev iz Šibensko - kninske županije. Bernardić je, obraćajući se novinarima, kazao kako mu je posebno zadovoljstvo što je u gradu u kojem se povezao sa SDP -om.

Dotakao se mjera koje će RESTART koalicija najprije poduzeti kada nakon 5. srpnja, kako je kazao, dođe na vlast, ali se kritički osvrnuo i na stanje u Šibeniku.

"U vrijeme kada je Franko Vidović bio zamjenik tadašnjeg gradonačelnika Ante Županovića provedeni su su važni projekti za Šibenik poput obnove tvrđave sv. Mihovil te uređenja plaže Banj i  cjelokupne infrastrukture na gospodarskoj zoni Podi. Nažalost, Šibenik i Šibensko- kninska županija se danas ne razvijaju dovoljno brzo  jer im hrvatska vlada ne daje dovoljnu potporu. Međutim, kada mi dođemo na vlast to ćemo promijeniti i radit ćemo na ravnomjernom razvoj svih dijelova Hrvatske", kazao je.

Govoreći o nacionalnoj razini najavio je da će se SDP zalagati za međustopu od 10 posto PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu te da će uvesti moratorij za sve kredite na godinu dana i hrvatsi turizam i cijelo gospodarstvu učini konkurentnim.

" Naša je glavna zadaća borba protiv korupcije. Digitalizirat ćemo javnu upravu i poduzetnici će moći sve potvrde dobivati sjedeći u svom uredu, a građani u svom stanu. Tako ćemo privući investitore i naše gospodarstvu učiniti konkurentnim", zaključio je Bernardić kao, kako se predstavio, budući hrvatski premijer.

Iz kategorije: Vijesti