Datum objave: 29. Svibanj 2020

UHIĆENJE / Zbog sumnje u gospodarski kriminal jutros uhićen predsjednik uprave Hrvatskih šuma, šef prvog županijskog HDZ - ovca Nediljka Dujića

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić uhićen je jutros zbog sumnji u zlouporabu svog položaja. Portalu  Telegram.hr je ova informacija potvrđena iz više izvora bliskih samoj istrazi. U toj državnoj firmi, i to na radnom mjestu savjetnika Uprave Hrvatskih šuma za EU fondove, razminiranje i požare zaposlen je od 2018. godine prvi čovjek HDZ -a Šibensko - kninske županije Nediljko Dujić.

Jakupčićevo uhićenje, kako neslužbeno doznajemo, dio je šire policijske akcije te bi tijekom dana trebala uslijediti nova privođenja.

TERETI GA SE ZA ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI

Telegramovi izvori kažu da se predsjednika uprave Hrvatskih šuma tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. Iako neki nagađaju da bi predmet istrage mogla biti ilegalna sječa šuma, Telegramu je neslužbeno potvrđeno kao to nije istina.

U tijeku su pretrage Jakupčićevih poslovnih prostorija i doma.

OGLASIO SE NJEGOV ODVJETNIK

Za RTL je progovorio Jakuščićev odvjetnik, Vladimir Terešak.

”Gospodin Jakupčić je uhićen, ali još nemam uvid u cijeli slučaj. Jutros su me zvali iz policije i kazali mi da je u tijeku pretres njegove kuće, a potom i službenih prostorija. Na teret mu se stavlja zlouporaba položaja i trgovanje utjecajem”, kazao je za RTL.

REKORDER PO PLAĆI U DRŽAVNIM FIRMAMA

Telegram je o Jakupčiću pisao krajem 2018. godine kada smo provjeravali kolike su plaće direktora državnih firmi.

Tada smo otkrili da je Jakupčić apsolutni rekorder u mjesečnim primanjima, odnosno plaći u neto iznosu, kad su u pitanju državne tvrtke (osim banaka u državnom vlasništvu). Njegova je mjesečna plaća, kako smo tada doznali uvidom u imovinsku karticu, iznosila 29.297,80 kuna. To je, primjerice, veća plaća od šefa Vlade Andreja Plenkovića i šefa Sabora Gordana Jandrokovića.

Iz kategorije: Vijesti