Datum objave: 07. Lipanj 2020

ŠIBENIK GA NE ZABORAVLJA / I gradski dužnosnici danas su kleknuli pred Draženovim spomenikom na 27 godišnjicu njegove tragične smrti

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik ne zaboravlja svog "malog", košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića pa tako ni 27. godišnjicu njegove tragične smrti. Obilježena je danas kraj njegovog spomenika i ispred Draženovog koša na Baldekinu.

Uz Draženov spomenik, a potom i kod njegova koša u Ulici Petra Preradovića, cvijeće su položili gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, župan Goran Pauk te predstavnici sportskih klubova i udruga i Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako je Dražen primjer kako se izuzetnim zalaganjem uz neosporan talent isplati za nešto žrtvovati.

„Dražen je nemjerljivo puno učinio na promociji grada Šibenika i sporta. Na nama je da čuvamo uspomenu na Draženov lik i djelo.“,  poručio je gradonačelnik.

Župan Goran Pauk naglasio je kako nas je Dražen sve osvajao lakoćom igranja i jednostavnošću življenja. Klapa Bunari otpjevala je pjesmu posvećenu košarkaškom Mozartu "Život leti kapetane". 

Kobnog 7. lipnja 1993. godine Dražen Petrović je izgubio život u tragičnoj prometnoj nesreći kod njemačkog Ingolstadta i svijet je ostao bez jednog od najvećih košarkaša koje je Hrvatska dala, igrača koji je u ranoj mladosti prerastao njene, a uskoro i granice Europe.

Svoju posljednju utakmicu Dražen je odigrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za EP u Wroclavu. Bilo je to 5. lipnja 1993. godine. Hrvatska reprezentacija iz Poljske se vraćala zrakoplovom, no Dražen je na put krenuo automobilom. Nažalost, bila je to njegova posljednja vožnja. Poginuo je u 29. godini.

Iz kategorije: Vijesti