Datum objave: 09. Lipanj 2020

OKRENUTI MORU / Ponovno se uspostavlja brodska kružna linija Mandalina - Šibenik - Mandalina, a počinje voziti i brod na Jadriju

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik ponovno uspostavlja kružnu brodsku liniju na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska koja će prevoziti putnike od 15. lipnja do 15. rujna 2020. godine, a također se uspostavlja i brodska linija Šibenik – Jadrija  u istom terminu.

Na objavljeni javni Poziv za dostavu ponuda za nabavu usluge brodskog prijevoza, koji je proveo Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, za dvije linije javila su se dva brodska prijevoznika. Za relaciju Šibenik – Jadrija prijavitelj je bio obrt Jadran 4 s brodom ''Plima'', a za relaciju Mandalina – Šibenik – Martinska prijavitelj je bio obrt Avalon Yachting s brodom ''Avalon''.

Cijena karte je 7 kn u jednom smjeru, 10 kn za povratnu, a od ove godine bit će moguće i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200 kn za kružnu brodsku liniju Mandalina - Šibenik – Martinska.

Cijena karte na brodskoj  liniji Šibenik – Jadrija ima definiranu cijenu od 10 kn za kartu u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 16 kn. Djeci do šest godina starosti za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

"Zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni su razlozi ponovne uspostave brodske linije, koja se pokazala i kao dobra nadopuna turističkoj ponudi. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu"; kažu u gradskoj upravi.

Iz kategorije: Vijesti