Datum objave: 09. Lipanj 2020

PRVA NAUTIČKA LASTA / Superjahta "Nikata" bacila cimu na mulo Krka. Je li to prva lasta koja najavljuje (ipak) dobru turističku i nautičku sezonu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Superjahta, jedrilica "Naikata", jedan od najljepših brodova koji plovi morima svijeta, bacila je cimu na mulo Krka i donijela u Šibenik dašak nade da je pred nama možda (ipak) dobra turistička i nautička sezona s obzirom na okolnosti.

"Nikata" je impozantan komad super luksuznog broda. Ta elegantna jedrilica duga 35 metara  izgrađena je u finskom brodogradilištu "Baltic Aacht". Najboljom jahtom na jedra proglašena je 2016. godine. Nudi masu luksuza za osam putnika u četiri kabine. Uz to ima poseban apartman za vlasnika, VIP apartman i dvije kabine za goste. Krasi je vitki trup glatkih linija koji ostavlja dojam da juri čak i kad stoji vezana uz obalu.

Ta jedrilica koju trenutno nije moguće unajmiti, a inače je cijena oko 5000 dolara dnevno po osobi,  ima posadu od 8 članova. Pogonjena motorom postiže maksimalnu brzinu od 28 čvorova. Izgrađena je od ugljičnih vlakana i često sudjeluje na prestižnim regatama i bez izuzetka postiže izvrsne rezultate. Da je trenutno u Šibeniku vidno je označeno na svim online nautičkim kartama svijeta.

Iz kategorije: Vijesti