Datum objave: 12. Lipanj 2020

OD DANAS NA YOUTUBEU / "Oda janjetini", "Šibenski trubaduri" i "Šibenska luganiga", šibenske "Priče s končom" objavljene na YouTube kanalu HRT Kultura

Diana Ferić
Diana Ferić

"Oda janjetini", "Šibenski trubaduri" i "Šibenska luganiga", dokumentarni filmovi iz serijala "Priče s končom iz borše Stanka Ferića", od danas su dostupni na YouTube kanalu HRT Kultura.
Film "Šibenski trubaduri" koji je emitiran u dvije epizode na YouTubeu je dostupan u integralnoj verziji od 56 minuta, a "Oda janjetini" i "Šibenska luganiga" u standardnom formatu. Uskoro će na YouTubeu biti objavljena i preostala dva do sada dovršena dokumentarca iz serijala "Priče s končom iz borše Stanka Ferića", a riječ o filmovima "Kulen, kulenica, divenica" i "Od Jadnika do Polarisa" o najdugovječnijem šibenskom rock bendu "Polaris" koji ima već gotovo kultni status.

Prema riječima Alekseja Pavlovskog, urednika  Programskog odjela Kultura HTV-a, emisije pučke i predajne kulture, koji je relizirao priče, reportaže i tekstove šibenskog novinara i publicista Stanka Ferića, urednika časopisa "Volim Šibenik", u tijeku je snimanje zadnjih scena i montaža još četiri filma iz serijala "Priče s končom". Riječ je o filmovima "Šibenska maraština", "Ovce koje piju more" i "Zagora" te film o legendarnoj šibenskoj Grupi Mi.   

Urednik serijala dokumentarnih filmova "Priče s končom iz borše Stanka Ferića" je dr. Aleksej Pavlovsky, a režira ih eminentni redatelj Ivo Kuzmanić. Glazbu za serijal skladao je Alan Bjelinski, a direktor fotografije je Dušan Vugrinec dok su producenti Sanja Ivančin i  Stjepan Erić.

https://youtu.be/o2o73E3B1Kc

https://youtu.be/uE1sZjpI_YQ

https://youtu.be/WSd3-WdjGVw

 

 

 

Video

Iz kategorije: Vijesti