Datum objave: 15. Lipanj 2020

USPJEŠNO JE OKONČAO SVOJU AVANTURISTIČKU I HUMANITARNU PLOVIDBU / Dr. Dražen Grgić nakon pet mjeseci i plovidbe do Brazila stiže danas u Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon više od pet mjeseci od kad se otisnuo na plovidbu do Brazila i natrag i pređenih 12.000 Nm  šibenski liječnik Dražen Grgić je nadomak svoje polazne luke, Šibenika.  Pristajanje njegovog broda Sveti Mihović na šibensku rivu  očekuje oko 15 sati.  Sam je u svojoj jedrilici  preplovio Atlantik i stigao do Fernando de Noronha na kojemu je nacionalni park. Smisao tog putovanje je poslati ekološku poruku o potrebi očuvanja mora, a ono ima i  humanitarni karakter  jer je prikupio pomoć za SOS Dječje  selo Hrvatska.

 

– Nakon točno 20 dana neprekidne plovidbe od Ponta Delgade na Azorskom otoku Sao Miguel, Sveti Mihovil iz Šibenika nadomak je svom cilju u Šibeniku gdje se očekuje dolazak oko 15 sati na mulo Krke. Ovaj zadnji dio gotovo je proletio, svakim danom se vidjelo napredovanje a bilo je dana i s 160Nm – izjavio je prije nekoliko sati  dr. Dražen Grgić upravu u trenutku dok plovi u pravcu Žirja za Morski.hr.

 Za proći Mediteran od Gibraltara do Šibenika ovaj put je trebalo samo 12 dana. Vjetar i vrijeme su poslužili samo tako, do sinoć kada me pošteno istriskala tramontana negdje ispod Sveca i Jabuke. Mimo prognoze koja je davala sasvim drugu sliku, dočekalo me preko 25 čv na udare i više s oštrim valovima, a tukla se visoka orca, tek pred jutro se stišalo na kalma bonacu k’o ulje, a iza mene u kulfu je još lampalo prema Italiji – pojašnjava što je prošao na  posljednjoj etapi. 

Iz kategorije: Vijesti