Datum objave: 29. Lipanj 2020

KONOBARI KAO ZVIJEZDE / Pogledajte kako su učenici Turističko - ugostiteljske škole, smjera konobari iznenadili svoje kolege na odlasku

Diana Ferić
Diana Ferić
Turističko - ugostiteljska škola Šibenik i u sljedećoj školskoj godini nastavlja projekt Umijeće posluživanja - Konobari kao zvijezde koji je pokrenula prošle godine i pokazao se kao pun pogodak. Generaciji  učenika koji su prošli taj program svečano su, u školskom praktikumu, podijeljene svjedodžbe završnih razreda iz programa konobar,a priređeno im je i iznenađenje.
 
 
 
Tom su prilikom mlađi kolege, učenici  prvih i drugih konobarskih razreda iznenadili svoje "odlazeće" kolege zvijezde koktelima koje su zajednički osmišljavali u proteklom razdoblju u sklopu projekta Umijeće posluživanja - Konobari kao zvijezde pod budnim okom svojih mentora Renate Polegubić Vlaše i Nikole Nimca.
 
"Konobari maturanti odlaze u svijet rada, a svoje "zvjezdano" mjesto prepuštaju upravo ovim svojim mlađim kolegama jer "show must go on"! U TUŠ-u  se i dalje držimo stare izreke "Samo gospoda mogu poslužiti gospodu" i nastavljamo vraćati stari sjaj ovom u principu zaista sjajnom zanimanju", kaže Senka Dodig, ravnateljica te škole. 
 
Brza promjena trendova u svijetu i kod nas donosi stalnu potrebu za dodatnim usavršavanjem, novim znanjima i praćenjem onoga što je trenutno popularno i poželjno, svugdje, pa tako i u ugostiteljstvu. Zbog toga su u toj školi krenuli u taj projekt  zahvaljujući kojem je  konobarsko zanimanje zasjalo.
 
 
"Namjera nam je osuvremeniti nastavni proces kroz poboljšanje specifičnih vještina učenika – baristiku, barmenstvo, poznavanje craft pivarstva ili enologiju. Učenici će, uz podršku vrijednih poduzetnika grada Šibenika te lokalnih i nacionalnih proizvođača samostalno osmisliti nove, inovativne načine prezentacije i posluživanja jela i pića. Cilj nam je omogućiti im da svojem budućem zanimanju pristupaju na suvremen način, da budu kreativni i inovativni te da na taj način razviju i svoje osnovne kompetencije povezane sa zanimanjem za koje se obrazuju, ali i druge socijalne i poduzetničke vještine", dodaje  Senka Dodig.
 
Iz kategorije: Vijesti