Datum objave: 01. Srpanj 2020

PROJEKT RECOLOR / Predviđen je povratak života na nekada kultnu Malu ložu od jutra do mraka, a sve ovisi o nama građanima

Diana Ferić
Diana Ferić

 Proizvode lokalnih OPG -ova možete od danas tijekom jutra kupovati na Maloj loži, a u  poslijepodnevnim i večernjim satima sudjelovati na toj lokaciji u zanimljivim programima. To je omogućeno pilot projektom  RECOLOR (Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic) sufinanciranog u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska, a koji vodi Veleučilište Šibenik. Danas je svečano označen početak njegove provedbe. 

Na Maloj loži tako je danas otvorena zelena tržnica koja će raditi svakog dana od 7 do 12 sati od 1. srpnja do 31. kolovoza 2020. godine. Svoje proizvode u navedenom periodu prodavati će OPG-ovi s našeg područja.

Projekt su pozdravili gradonačelnik Željko Burić, zamjenik župana Nikola Blažević te nekadašnji dekan VUŠ-a, a aktualni ministar uprave, Ivan Malenica, te domaćin događanja dekan šibenskog Veleučilišta Ljubo Runjić koji je predstavio predstojeće projektne aktivnosti.

Jedan od ciljeva projekta je stavljanje u funkciju javnog gradskog prostora koji do sada nije bio u potpunosti iskorišten, a aktivnosti obuhvaćene pilot akcijom projekta obuhvaćaju zelenu tržnicu na kojoj će u jutarnjim satima lokalni OPG-ovi prodavati svoje proizvode, u popodnevnim satima će se održavati slikarska škola, dok su večernji sati rezervirani za razna kulturna i zabavna događanja.

Projekt RECOLOR usmjeren je na jačanje turističkog potencijala urbanih i prirodnih krajobraza odabranih lokacija na području Hrvatske i Italije koje često nisu u potpunosti iskorištene ili nisu još uključene u tradicionalne turističke rute. Nositelj projekta je regija Emilia Romagna, a uz Veleučilište u projekt je uključeno još šest partnera.

Iz kategorije: Vijesti