Datum objave: 06. Srpanj 2020

KORONAVIRUS SE ŠIRI / Šest novooboljelih u Šibensko - kninskoj županiji, troje je u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Još je šest osoba pozitivno na COVID-19 u Šibensko - kninske županije. Riječ je o dvije ženske osobe srednje životne dobi iz Knina, koje su bile u samoizolaciji zbog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom. Jednoj mlađoj muškoj osobi iz Knina, koja je bila u dobrovoljnoj samoizolaciji. Jednoj mlađoj ženskoj osobi s prebivalištem u Općini Tisno, koja je bila izložena zarazi u Zagrebu i bila je u samoizolaciji. Dvije mlađe muške osobe iz Šibenika; za jednu su epidemiološki izvidi u tijeku, a za dugu je moguća povezanost sa osobom iz šire obitelji koja je nedavno stigla iz inozemstva.

 

ŠibenikIn javlja da je jedan od zaraženih trener u Školi košarke Dražen Petrović, a  da je zaražen i jedan djelatnik šibenske gradske uprave. Radio je  u Odjelu za gospodarstvo i EU fondove.  

Riječ je o djelatniku koji je inače dislociran od drugih djelatnika Odjela za gospodarstvo pa nitko od ostalih službenika još nije kontaktiran od strane epidemiologa – kazali su za ŠibenikIN  u šibenskoj gradskoj upravi. 

Djelatnik pozitivan na koronavirus je u samoizolaciji. 

Pročelnik Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura nije htio komentirati slučaj. Za ŠibenikIN je kratko poručio kako on nije u samoizolaciji, već normalno obavlja svoje dužnosti. 

Kako je djelatnik gradske uprave zaražen, još se ne zna te su epidemiološki izvidi u tijeku, kazao nam je načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

- Za jednog od dva nova zaražena u Šibeniku epidemiološki izvidi su još u tijeku, a za drugog je moguća povezanost sa osobom iz šire obitelji koja je nedavno stigla iz inozemstva - kaže Blažević. 

U ovom trenutku 16 je aktivnih slučajeva oboljenja na području naše županije, od kojih je 9 u Kninu, 2 na području Grada Vodica, 3 u Šibeniku, jedna u Tisnome i jedna u Drnišu. Svi oboljeli imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani.

Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 71 osoba, od kojih je 51 kontakt s COVID-19 pozitivnom osobom. U vremenu od 3. do 6. srpnja  na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, pa tako niti kršenja te mjere.

U protekla 24 sata testirano je 7 osoba.

Iz kategorije: Vijesti