Datum objave: 16. Srpanj 2020

Don Krešimir Mateša imenovan povjerenikom šibenske biskupije za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić imenovao je katedralnog župnika don Krešimira Matešu,  biskupijskim povjerenikom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, te za tajnicu tog povjerenstva voditeljicu Bračnog i obiteljskog savjetovališta Mariju Friedrich.
Biskup Rogić imenovao je povjerenika za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba temeljem odredbe pape Franje sadržane u Apostolskom pismu u obliku motu proprija Vos estis lux mundi, čl. 2, § 1, te u skladu sa Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije,

Don Krešimir Mateša i Marija Friedrich ovlašteni su za područje Šibenske biskupije primati dojave o mogućim slučajevima povrede zaštite maloljetnika i ranjivih osoba, saslušati dojavitelje i žrtve, obraditi zaprimljene dojave u skladu s kanonskim zakonodavstvom i mjerodavnim Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, osobito pazeći pri tom na zaštitu žrtve. Dužni su o svemu obavijestiti dijecezanskog biskupa.

Sjedište povjerenstva je u prostorijama Bračnog i obiteljskog savjetovališta u ulici Fausta Vrančića 8 u Šibeniku. Telefonski broj je: 095 817 3821, a email je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Foto: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti