Datum objave: 24. Srpanj 2020

NAJPOŽELJNIJE SREDNJE ŠKOLE / Šibenska gimnazija peta najpoželjnija gimnazija u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Gimnazija Antuna Vrančića u Šibeniku peta je najpoželjnija gimnazija u Hrvatskoj, pokazala je statistika nakon završenih prijava u srednje škole koje su zaključene 22. srpnja, objavljeno je na portalu Srednja.hr.

 Riječ je o službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja prema omjeru kvote i broja kandidata kojima je to bio prvi izbor.

Najpoželjnije gimnazije

Kada je riječ o gimnazijskim programima, najpoželjniji je prema omjeru kvote IBMYP program XV. gimnazije Zagreb. Međutim, prirodoslovno-matematički program MIOC-a tek je 11. prema poželjnosti ove godine.

Dugi najpoželjniji gimnazijski program je dvojezični program jezične gimnazije na engleskom jeziku u XVI. gimnaziji Zagreb, dok je treći najpoželjniji program prirodoslovna gimnazija uz skupinu predmeta na stranom jeziku u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu.

Vrlo visoko, na četvrtom i petom mjestu po poželjnosti, nalaze se  programi prirodoslovno-matematičkih gimnazija u Gimnaziji Pula i Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku.

Najpoželjnije strukovne škole

Među strukovnim školama najpoželjniji je bio program automehaničar u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka.

Po omjeru kvote i broja prvih prijava slijedi ga program medijski tehničar u Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb. Treći prema poželjnosti ove godine je program kozmetičar u Obrtničkoj školi za osobne usluge u Zagrebu, javlja Srednja.hr.

Iz kategorije: Vijesti