Datum objave: 31. Srpanj 2020

JA ŽELIM RADITI / Razvojna agencija Šibensko - kninske županije provela projekt ”Ja želim raditi” vrijedan gotovo 860 000 kuna

Stanko Ferić
Stanko Ferić

"Ja Želim raditi" projekt namijenjen osposobljavanju za rad i uspješnije zapošljavanje osoba s invaliditetom i nezaposlenih osoba starije životne dobi vrijedan gotovo 860 000 kuna od kojih 85 posto potječe iz europskih fondova, a 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske, uspješno je provela Razvojna agencija Šibensko - kninske županije. Program je financiran iz socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.  Europske unije, a partneri na njegovoj provedbi bili su Srednja škola Lovre Monti iz Knina, Pučko otvoreno učilište Knin i Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin. Glavni cilj projekta bila je učinkovita provedba Strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije u području jačanja kompetencija osoba s invaliditetom i starijih osoba sa šireg kninskog područja. 

Projekt je ostvaren kroz osposobljavanje nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina s područja grada Knina za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja te osnivanje Kluba za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi koji će nastaviti s radom i nakon završetka projekta pri Uredu HGK za područja posebne državne skrbi Knin.
U sklopu projekta za uzgoj, preradu i sakupljanje ljekovitog i aromatičnog bilja osposobljeno je četrdeset polaznika koji će se zahvaljujući srtečenim znanjima i vještima tim poslom moći baviti samostalno. Uz to Pučko otvoreno učilište Knin obilo je novi program osposobljavanja koji će moći provoditi i u budućnosti, a utemeljen je i Kluba za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u Knin.

Rezultati pojekta "Ja hoću raditi" predstavljeni su danas u Razvojnoj agenciji - Šibensko - kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti