Datum objave: 31. Srpanj 2020

IGNORIRANJE /Gradska uprava zanemarila vapaj šibenskih proizvođača suvenira, a Iris Ukić Kotarac im poručuje "Sačuvajmo Šibenik, čuvajući njegove obrtnike!"

Diana Ferić
Diana Ferić

Troje šibenskih obrtnika koji već godinama kod crkvice svete Barbare prodaju svoje autohtone proizvode, Josipa Aužina, Dragan Petrović i Gordana Madunić poslali su još 2. srpnja pismo gradskoj upravi s prijedlogom da im se revidiraju Ugovori o zakupu tog prostora jer im je promet drastično pao zbog koronakrize. U lipnju nisu uprihodovali ni približno kao u istom mjesecu lani. Kao dokaz poslali su i svoja financijska izvješća. Do danas nisu dobili odgovor.

Na to je  na svom Facebook profilu reagirala vijećnica Iris Ukić Kotarac uz poruku da se svi ugovori i računi koje gradska uprava izdaje obrtnicima koji posluju u centru grada mogu i moraju revidirati uslijed krize koja je prouzročena koronavirusom.

Parafrazirajući donekle projekte koje novcem iz EU fondova provodi Grad Šibenika kako bi revitalizirao povijesnu jezgru napisala je "Reizdaj-Recoloriziraj-Revitaliziraj na pravi način!

"Grad Šibenik na stavkama vezanim iz zakupnine može uprihodovati beznačajne iznose koji ovim ljudima u konačnici čine razliku u preživljavanju! Primjerice, projekt Recolor vrijedan 15 milijuna kuna, a koji u svojoj suštini, recimo za Malu ložu predviđa ono što smo između ostalog mi predviđali u svom programu za izbore 2017. godine ,a to je vraćanje tržnice , imat će svoju svrhu ukoliko zadrži naše obrtnike u centru grada. Koliko mi je poznato još 2. srpnja upućen je poziv gradonačelniku da riješi ovaj problem.
Pozivam gradonačelnika da udovolji zamolbama pojedinih obrtnika i oslobodi ih davanja za ovu godinu. Sačuvajmo Šibenik čuvajući njegove obrtnike!", ističe Iris Ukić Kotarac.


Iz kategorije: Vijesti