Datum objave: 03. Kolovoz 2020

SLIJEDI POGORŠANJE VREMENA / Srednji Jadran je danas u narančastom, za sutra najavljeno grmljavinsko nevrijeme pa i pijavice

Diana Ferić
Diana Ferić

Bila najavljena tek za navečer, ali je već jutros oko 7 sati u Zagrebu je počela padati snažna kiša. To je tek početak ozbiljne promjene koja nam stiže danas i tijekom noći i zahvatit će cijelu Hrvatsku, a meteorolog Zoran Vakula upozorava da će, suprotno prvim najavama, potrajati.

"Već danima najavljivana promjena vremena sve je bliža. A na žalost mnogih, i neće biti samo kratkotrajna kako je prije djelovala", poručio je Vakula u prognozi za HRT. Najavio da će od večeras pa sve do četvrtka biti česta kiša, povremeno i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom, na Jadranu i pijavice...

Zbog vremenskih neprilika koje nas očekuje izdan je niz upozorenja. 

Izdan niz upozorenja za cijelu zemlju

Meteoalarm je za danas izdao narančasto upozorenje za područje Istre, Kvarnera i podvelebitsko područje, dok je za ostatak Hrvatske izdano žuto upozorenje, izuzev Slavonije i Baranje koja je danas u zelenom.

Što se utorka, pak tiče, za cijelu je zemlju proglašen narančasti meteoalarm i to zbog obilne kiše na sjeverozapadu zemlje, grmljavinskih nevremena u Istri, u Lici, u srednjoj i južnoj Dalmaciji te na istoku zemlje te zbog vjetra na cijeloj obali.

Na sjevernom Jadranu i pod Velebitom u utorak prijeti bura, a na jugu Jadrana snažno jugo, piše Index.hr.

Iz kategorije: Vijesti