Datum objave: 03. Kolovoz 2020

SRAMOTA / Na Žirju niče divlji deponij s kojeg se širi smrad, Zeleni grad još nije reagirao

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi divlji deponij smeća stvoren je pokraj stare škole na Žirju, uz press kontejner koji je trebao biti premješten prije turističke sezone.  Iz dana u dan se povećava. S njega se širi smrad. Sramotna slika za taj otok i to još u turističkoj sezoni. Ljudi bacaju svašta - od smeća do odjeće i krutog otpada. Žirjani se pitaju što radi Mjesni odbor i Zeleni grad.

"Ne može se reći da je zakazo Mjesni odbor. Redovito izvještavamo i potičemo Zeleni grad da budu agilniji u skupljanju i odvoženju smeća. Prije 6 dana poslala sam im službeni e mail s fotografijama i naputkom da na vrijeme rezerviraju mjesto kamiona u trajektu. Nisu mi još ništa odgovorili, ali obično reagiraju nakon 15 dana i pokupe smeće", kaže Anita Grubišić Roman, predsjednca MO Žirje.

Na jednako strašan problem sa smećem ukazao je nedavno  vijećnik BM 365 - Stranke solidarnosti, Žirjanin  Anton Dobra ,a to je da se kontejneri sa smećem u trajektu prevoze zajedno s putnicima što je nezakonito. Zašto Zeleni grad kriši propise i zašto im ti Jadrolinija dopušta još se ne zna jer će vijećniku odgovor stići pisanim putem. 

Iz kategorije: Vijesti