Datum objave: 12. Kolovoz 2020

PRVI PUT DO SADA / Grad Šibenik će djeci čiji roditelji dobivaju dječju doplatak sufinancirati nabavu radnih bilježnica i školskog pribora

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik će u krajem kolovoza objaviti Javni poziv za sufinanciranje nabave radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala učenicima osnovnih škola sa šibenskog gradskog područja te na taj način pomoći obiteljima sa manjim primanjima. Sufinanciranje će se realizirati kroz jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 300 kuna za učenike nižih, odnosno 500 kuna za osnovce koji pohađaju više razrede za što je u gradskom proračunu Šibenika već nakon prvog rebalansa osigurano 250 tisuća kuna.  Za istaknuti je da će taj oblik potpore za školske potrepštine dobiti korisnici  prava na doplatak za djecu u 2020. godini, pa je to ujedno i jedini kriterij za sudjelovanje na Javnom pozivu.

Uz dokaz o ostvarivanju prava na doplatak za djecu, prijavitelji će, naime,  dostaviti ispunjeni i ovjereni obrazac Zahtjeva koji će moći preuzeti na internetskoj stranici Grada Šibenika  (www.sibenik.hr) , dokaz o prebivalištu na području Grada Šibenika, potvrdu o redovitom školovanju učenika te podatke o bankovnom računu na kojega će se uplatiti jednokratna novčana pomoć.

Inače,  sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Iz kategorije: Vijesti