Datum objave: 18. Kolovoz 2020

TUCAK I CIJELA REPREZENTACIJA U SAMOIZOLACIJI / Na pripremama na Korčuli utvrđeno da je jedan od vaterpolista zaražen koronavirusom

Diana Ferić
Diana Ferić

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak zavrtao je na otoku Korčuli mini pripreme uoči turnira u Šibeniku. Tako su na tim pripremama ‘Barakude’ otišle na izlet kod otočića Stupe gdje su, pred otočićem Vele Stupe usred korčulanskog arhipelaga, okruženi brodicama odigrali pripremnu utakmicu protiv juniora, piše t.portal. Nekoliko dana kasnije, kada se pročulo da je jedan igrač pozitivan na koronavirus, pripreme su prekinute i svi igrači i stručni stožer podvrgnuti su testiranju te su završili u samoizolaciji. Rezultati još nisu poznati…

"Virus Covid-19 koji je već pola godine nažalost prisutan u cijelom svijetu, nije uz sve poduzete mjere opreza zaobišao niti hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, koja se od 10. do 15. kolovoza pripremala u Korčuli. Svim igračima i članovima stručnog stožera je preventivno od strane HVS-a, a u dogovoru s gosp. Capakom preporučena mjera samoizolacije, iako nisu bili u bliskom kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan nalaz, a koja nije dio delegacije HVS-a.

Također, protekom 5 dana, kako je struka i sugerirala su svima napravljena testiranja na korona virus, pozitivan nalaz pronađen je u uzorku reprezentativca Ante Vukičevića, dio nalaza nekolicine igrača je negativan, dok se nalazi testova preostalih igrača i članova stručnog stožera očekuju unutar 24 sata.

U jednom dijelu medija su se međutim pojavile netočne informacije, te je zbog potpunog i točnog izvješćivanja javnosti izbornik Barakuda Ivica Tucak naveo :

'Prije svega, molio bih ljubazno sve medije da se suzdrže daljnjih dezinformacija kada je u pitanju hrvatska vaterpolska reprezentacija. Istina je da imamo jednog igrača s pozitivnim nalazom, ali igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili, a niti su to mogli ni na kakvoj rođendanskoj proslavi 6. kolovoza na Korčuli iz jednostavnog razloga što se reprezentacija okupila tri dana kasnije, tek 9. kolovoza uvečer. Istina je i da smo u sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali jednu revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama, te smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su bile u kontaktu s nama bile pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli. Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije', kazao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

Iz ovih je razloga razumljivo kako će odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna, donijeti tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja svih igrača i članova stručnog stožera i nakon komunikacije s ostala dva saveza sudionika turnira", piše u priopćenju HVS-a.

FOTO/ Hrvatski vaterpolski savez

Iz kategorije: Vijesti