Datum objave: 31. Kolovoz 2020

OŽIVLJAVANJE POVIJESNE JEZGRE / Mala loža jučer je bila galerija s izloženim radovima članova likovne kolonije pod vodstvom Lane Čala

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba radova sa slikarskih kolonija u sklopu projekta RECOLOR koja je jučer, 30. kolovoza bila postavljena na otvorenom, na Maloj loži pokazala je da Šibenčanim nedostaje takvih zanimljivih sadržaja u jutarnjim satima u staroj gradskoj jezgri.

Slikarske kolonije su vođene pod mentorskom palicom Lane Martinović Čala, a glavna tema je bio prikaz krajobraza i vizura grada Šibenika po uzoru na prvi prikaz vizure grada Šibenika Ivana Pribislavića s tvrđave svetog Ivana. Portal je vidljiv na bočnoj strani crkve sv. Ivana na trgu Mala loža. Osim prikaza vizure grada Šibenika koje su gledali sa tvrđave Barone I sv. Mihovil,  slikari su posjetili tvrđavu sv. Nikole i NP Krka gdje su slikali prekrasne krajolike naše županije.

"Kako bismo prikazali i promovirali naše šibenske umjetnike organizirali smo završnu izložbu na kojoj su su posjetitelji uživali u umjetničkim radovima i predivnom glasu Tee Slavice koja je sa svojim bendom napravila zaista sjajnu atmosferu. Projektom RECOLOR smo definitivno uspjeli oživjeti stari dio grada. S obzirom na veliki interes za Zelenu tržnicu aktivnosti se produžuju na mjesec rujan pa će se i dalje moći opremiti spiza kod naših OPG-ova svaki utorak i subotu od 7 do 12 sati". kažu organizatori.

Iz kategorije: Vijesti