Datum objave: 07. Rujan 2020

EPIDEMIOLOŠKE MJERE / Biskup Tomislav Rogić: Svatko od nas neka pokaže odgovornost, brigu i ljubav za brata i sestru pored sebe, kako bi spriječili širenje zaraze

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup Tomislav Rogić pozvao svećenike, redovnike i vjernike šibenske biskupije da se unutar crkvenih prostora pridržavaju propisanih epidEmioloških mjera.

-Draga braćo svećenici, redovnici i redovnice, draga braćo i sestre u vjeri Kristovoj, budimo odgovorni, - kaže u biskup Rogić, - svatko od nas neka pokaže odgovorno ponašanje, bratsku brigu i ljubav za brata i sestru pored sebe, kako bi mi koliko je do nas, spriječili širenje zaraze.

Biskup Rogić, osim toga upozorava da se šibenska biskupija prostire na području triju županija, Zadarske, Šibensko - kninske i Splitsko - dalmatinske, u kojima nisu na snazi iste mjere, te da i o tome treba voditi računa.

-Za vrijeme svete mise i drugih obreda u crkvi budite s onima koji su iz vaše obitelji i vašeg okruženja, a ako se ne osjećate dobro, ostanite kod kuće.

-Ustrajmo u molitvi da svemogući Bog skrati dane ovih iskušenja. Utecimo se u zagovor Blaženoj Djevici Mariji, osobito molitvi "Pod tvoju se obranu utječemo" i zagovoru sv. Mihovila zaštitnika šibenske biskupije, moleći mir duše i zdravlje tijela u našem narodu, Domovini i cijelom svijetu. Neka ovo vrijeme bude još veće pouzdanje u Boga, tast u vjeri i ustrajnoj molitvi. Neka se poziv na odgovornost pretoči u naše svakidašnje odnose s istinskom nakanom brige za brata i sestru pored sebe, te bude odraz kršćanske ljubavi za drugog.

Biskup Rogić posebno je pozvao vjernike na molitvu za sve učenike i novu školsku godinu, starije i bolesne, te sve službe i medicinsko osoblje koje brine o bolesnima.

Šibenska biskupija odgađa pastoralne programe
Zbog pogoršane epidemiološke situacije šibenska biskupija donijela je odluku o odgađanju pastoralnih program. Temeljem te odluke već nije održan Biskupijski susret ministranata koji je trebao biti održan 5. rujna. Odgođeno je i neće biti održano ovogodišnje Biskupijsko hodočašće u Rim. Izostat će i svećenička Rekolekcija, a program proslave sv. Mihovila, iako se priprema, za sada nije sigurno kako će biti održan.

Iz kategorije: Vijesti