Datum objave: 10. Rujan 2020

ZBOG NOŠENJA ZAŠTITNIH MASKI / Nekolicina roditelja prosvjedovala ispred OŠ Tina Ujevića, a neki su vrijeđali učitelje i nastavnike

Diana Ferić
Diana Ferić

Nekolicina roditelja prosvjedovala je sinoć ispred Osnovne škole "Tina Ujevića" u Šibeniku  iskazujući svoje nezadovoljstvo činjenicom da djeca na nastavi moraju nositi upozorava. Neki su i vrijeđali učitelje i nastavnike krivo usmjeravajući svoje nezadovoljstvo. na to je na svom Facebook profilu danas upozorila i Iris Ukić Kotarac, vijećnice  s liste Stipe Petrine u Gradskom vijeću Grada Šibenika. ravnatelj te škole Vladimir Braica kaže da su ušli i u školsku zgradu pa je on pozvao policiju.

"Samo 5 dana nakon održanog Festivala slobode u Zagrebu koji se pozivao na ljubav, mir i toleranciju, dogodio se festival demokracije i slobode s nešto drugačijim porukama. Kako to u našoj državi obično biva, sav bijes i ovog puta, usmjeren je prema nastavnicima koje je jedan od prosvjednika nazvao „govnima“.
Ono što nezadovoljni roditelji zaboravljaju je to da za epidemiološke mjere i „maske“ nije kriva učiteljica iz „4C“ ni nastavnik predmetne nastave, već vlast koju su ti isti građani birali ili zaboravili birati svojim ne izlaskom na izbore. Po mom mišljenju  roditelji su svoju kritiku trebali uputiti premijeru, predsjedniku, ministrima i političarima za koje vidimo da se ne pridržavaju zadanih mjera. Ti ljudi, koji ne nose maske, nama propovijedaju jedno a sami rade sasvim drugo. Ti ljudi međusobno se ljube i grle, dogovaraju, rukuju i nazdravljaju a nama s COVID-ili bez njega pljucaju u lice svaki dan"; ističe ona i poručuje roditeljima: "U svakom slučaju, učitelji bilo da nastavu održavaju direktno ili on-line a koji su doslovno najprezreniji dio društva, nisu vam krivi za maske niti za nered u školi .Kriva vam je vlast pa prosvjede preselimo ispred zgrade županije, grada ili Vlade".

Ravnatelji škola  su od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili upute – „Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19“ koje su preko nastavnika dužni provoditi u nastavi.Osnivač, u konkretnom slučaju Grad Šibenik i Županija Šibensko kninska a koja je dio HDZ-ove zajednice, dužna je osigurati uvjete za rad škole, maske za djecu, sredstva za higijenu, čišćenje i dezinfekciju.
Osnivači su u školama mogli postaviti pregrade na stolovima, osigurati sredstva za organiziranje nastave u smjenama, omogućiti razdvajanje učenika u dva ili više razreda i drugo.Dakle sve to se moglo napraviti ali za to je trebalo osigurati novac i kadrove, smatra vijećnica Iris Ukić Kotarac. 

Iz kategorije: Vijesti