Datum objave: 16. Rujan 2020

TJEDAN MOBILNOSTI U ŠIBENIKU / Dijeljenjem korištenja električnih romobila do smanjenja problema u prometu i parkiranju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik kontinuirano prati najnovije trendove tako da je ovoga ljeta, ustupanjem javnih površina u suradnji sa Županijskom lučkom upravom, podržao i uvođenje sustava električnih romobila kao najmodernijeg rješenja u segmentu mikro mobilnosti s osjetnim unapređenjem mogućnosti izbora u gradskom prijevozu. Tvrtka Dash.City surađuje s gradovima s ciljem rješavanja prometnih problema istovremeno se prilagođavajući gradskoj arhitekturi, estetici i postojećoj prometnoj infrastrukturi.

Nastojeći biti ne samo pružatelj vrhunske usluge, nego i prijatelj Šibenčanima i posjetiteljima Krešimirovog grada, cilj Dash sustava dijeljenja električnih romobila je smanjenje problema s parkiranjem, prometnih čepova i onečišćenja okoliša. Sustav baziran na stanicama za najam povrat i punjenje električnih romobila omogućava korisnicima vožnje na kratkim i srednjim relacijama na ekološki prihvatljiv način, vodeći pritom računa da gradske ulice ne budu zatrpane romobilima kako je to slučaj kod drugih sličnih sustava koji nemaju stanice za parkiranje i punjenje romobila. Dash sustav jamči raspoloživost romobila 24/7 kao i konstantno punjenje baterija romobila parkiranih u za to predviđene stalke.

Šibenik je nakon Zadra, Crikvenica i Biograda, među prvim gradovima ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, koji je uveo sustav električnih romobila sa stanicama. Uoči Europskog tjedna mobilnosti koji traje od 16. rujna i završava 22. rujna s takozvanim Danom bez automobila, ali i kao uvod u jesenski dio sezone vožnje romobilima, Dash za sve građane i posjetitelje Šibenika snižava cijenu najma na samo 1 kunu po minuti što je dvostruko niža cijena od ljetne. Akcija traje sve do zimske pauze koja će nastupiti ovisno o vremenskim prilikama.

Ovo je odličan povod za sve postojeće i nove korisnike da sebi i svojim obiteljima i prijateljima priušte cjenovno povoljan alternativni prijevoz. Provozajte se gradom, uživajte u pogledima ili se samo brzo i jednostavno prebacite od točke A do točke B dok obavljate svoje dnevne aktivnosti.

Europski tjedan mobilnosti idealno je vrijeme da ostavite automobil kod kuće i provedete nezaboravan dan na otvorenom na ovom sve popularnijem prijevoznom sredstvu, bez potrebe da za romobil izdvajate nekoliko tisuća kuna. Ako niste još probali, iskoristite priliku već ovih dana i unajmite električni romobil na jednoj od tri gradske lokacije! Turista je sve manje pa je upravo sad najbolja prilika stati na ove male „beštije“ i baciti đir s vjetrom u kosi!

A korištenje je jednostavno da jednostavnije ne može biti. Dovoljno je skinuti besplatnu mobilnu aplikaciju na vaš pametni telefon, unijeti najosnovnije podatke i krenuti u vožnju uz slogan “Stojiš, a ideš!”

Iz kategorije: Vijesti