Datum objave: 04. Listopad 2020

VATERPOLO / Vaterpolisti Solarisa uvjerljivom pobjedom započeli su novo prvenstvo Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Vaterpolisti Solarisa uvjerljivom pobjedom započeli su novo prvenstvo Hrvatske. U prvom kolu su 'sunčani', na bazenu u Crnici, s 14:7 svladali zagrebački Medveščak, piše Slobodna Dalmacija.

Najefijasniji u redovima momčadi trenera Jure Marelje bio je Roko Pelicarić s četiri gola. Tri puta je mrežu Zagrepčana pogađao Eugen Koprčina.

Dva gola postigao je ljevoruki Luka Stahor koji je ovog ljeta u Šibenik stigao iz dubrovačkog Juga. U listu strijelaca s po jednim pogotkom upisala su se još dvojica igrača koji su u minulom prijelaznom roku pristupili Solarisu. To su Jerko Penava iz POŠK-a te povratnik Karlo Kreković iz Mornara.

Za Solaris su kontra Medveščaka strijelci bili i Herceg, Štrkalj te Erak. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Jerko Anzulović, kojeg je u Medveščak prešao iz Mladosti, s tri pogotka.

Kolika- tolika rezultatska neizvjesnot vladala je samo u prvoj četvrtini, koju je Solaris dobio 2:1. Evidentna razlika u kvaliteti došla je do izražaja već u drugoj dionici kada su domaćini serijom 5:0 stigli do nedostižnih 7:1. Do kraja utakmice, domaćini su mirno održavali veliku prednost.

U drugom kolu, Solaris gostuje u Solitu kod Mornara. Bit će to kudikamo zahtjevniji protivnik od Medveščaka. Stoga će Mornar ponuditi puno realniju sliku onoga što Solaris može ove sezone. Prvi dojam je više nego pozitivan.

FOTO: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: