Datum objave: 05. Listopad 2020

BAGEROM PROTIV ISTINE / Danas u 11 sati novi glasni prosvjed Tomislava Vukorepe protiv nepodnošljive društvene šutnje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon osobnog prosvjeda pod nazivom "Dosta mi je" kojim je poručio da više ne želi mirno gledati i šutjeti kako se brojnim investicijama i građevinskim zahvatima, od uređenja Poljane i tvrđava do kina "Odeon" zatire identitet Šibenika, Tomislav Vukorepa održat će danas na 11 sati  ispred šibenskog kazališta novi prosvjed pod nazivom "bagerom protiv istine".  Novim prosvjedom on nastavlja  svoju glasnu borbu protiv, kako kaže, nepodnošljive društvene šutnje na negativne pojave, devastacije i brisanje identiteta Šibenika.
Na prošlom prosvjedu upriličenom poput svojevrsnog umjetničkog performansa, Vukorepa je  iznio svoje mišljenje o promašenom uređenju Poljane i Kuće umjetnosti Arsena Dedića te ukazao na neiskorištenost, potiranje, marginalizaciju i omalovažavanje bogate šibenska kulturno-povijesne baština. Na tom je prosvjedu od 10,45 do 11,00 sati držao masku na licu kao znak šutnje, a onda je javno progovorio o svemu što ga muči.

– Naša je odgovornost je da obratimo pažnju na sve što se događa u našoj okolini, bilo da je to ptica, nepravda, isparana državna zastava ili kada čujemo da naš susjed tuče svoju suprugu, a ne reagiramo  jer se ne osjećamo odgovornim ili pak prihvatimo njegovo obrazloženje da ona voli grubost i odem s njim na piće. Onda smo statisti, a slično se, kazao je ponašaju i novinari kada pitaju nositelje vlasti, političare  zašto su nešto napravili i onda prihvate njihovo obrazloženje. Želim upozoriti ovim pričama na odgovornost pojedinaca u društvu, na nepravdu koja prolazi pokraj nas i na događaje koji se ne objavljuju u medijima jer su valjda novinari "na kavi ili na pivi". 

Iz kategorije: Vijesti