Sidebar Menu

Datum objave: 16. Listopad 2020

TUŽNA VIJEST / Umrla je Branka Kunčić, promotorica šibenske folklorne baštine i osnivačica "Šuština"

Diana Ferić
Diana Ferić

Umrla je Šibenčanka  Branka Kunčić, umirovljena nastavnica hrvatskog jezika, a nadasve zaljubljenica u šibensku tradiciju i folklor. Bila je omiljena nastavnica u OŠ Jurja Šižgorića i promotorica dječjeg stvaralaštva, ali je u javnosti najpoznatija kao osnivačica udruge Šibenske šuštine“ koje djeluju već 14 godina.  

Šibenska folklorna baština oduvijek zanimala i inspirirala.

-Ne samo to nego sam radeći s djecom stalno težila k tome da im prenesem tu našu lokalnu baštinu kako bismo je njegovali i očuvali, kako ne bi zaboravili našu tradiciju bez koje ne bi bili to što jesmo i ne bi imali svoj identitet, ne bi znali ni tko smo ni što smo. Budući da sam se družila s puno Šibenčanki palo mi je na pamet da osnujemo udrugu koja će njegovati upravo tu našu, lokalnu, urbanu tradiciju, koja je istodobno i naša folklorna tradicija i prenositi je na naše najmlađe. Zbog toga je u početku među našim članicama bilo puno odgojiteljica i nastavnica, kazala nam je jednom prilikom Branka Kunčić.

Neka joj je laka zemlja,a u šibenskoj kulturi je ostavila neizbrisiv trag.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.