Datum objave: 22. Listopad 2020

OTVOREN NATJEČAJ ZA STIPENDIRANJE STUDENATA / Visina stipendije je 700 kuna mjesečno, a pogledajte koji su uvjeti

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik objavio je natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ukupno 47 stipendija bit će raspoređeno u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija. Studentima prve godine preddiplomskih studija bit će dodijeljeno ukupno 17 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija 12, a za studente viših godina studija predviđeno je 18 stipendija.

Visina stipendije iznosi 700 kuna mjesečno.

„Stipendiranjem uspješnih studenata Grad Šibenik nastoji potaknuti njihovu izvrsnost, dok se stipendiranjem studenata prema kriteriju socijalnog statusa nastoji olakšati stjecanje diplome mladima koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, a ujedno time pridonosi poboljšanju kvalitete i standarda života studenata i studentica.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Natječaj je otvoren do 5. studenog 2020. godine, a sve uvjete možete pronaći na POVEZNICI.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik. Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: