Sidebar Menu

Datum objave: 23. Listopad 2020

NOVA USLUGA MUP-a ZA VOZAČE / Stigla je aplikacija koja omogućava uvid u prometne prekršaje, plaćanje kazni i praćenje statusa prekršaja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Aplikacija olakšava uvid u prometne prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te vozačima omogućava praćenje statusa njihovih prekršaja, nova je online usluga  Hrvatskog MUP-a. Zove se Obavijest o prekršaju u prometu, razvijena je kroz projekt „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, a dostupna je na adresi:  https://mup.gov.hr 
Riječ je o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod. Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani.

Na taj način počinitelj prekršaja odnosno vlasnik vozila ima mogućnost:

– pregleda popisa prekršaja za koje je generirana obavijest o prekršaju i/ili prekršajni nalog,
– pregleda detalja prekršaja odabranog na popisu
– preuzimanja obavijesti o prekršaju
– prilaganja potvrda o plaćanju novčane kazne za prekršaj
– dostave podataka o vozaču
– dostave prigovora, tj. ugovora o novom vlasniku vozila.
 
Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje. Pristup ovoj novoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.