Datum objave: 23. Listopad 2020

C-CHANGE FESTIVAL / Predstavljanje murala - street art intervencija s porukama zaštite planeta Zemlje i posebnim naglaskom na važnost zaštite voda

Diana Ferić
Diana Ferić

Street art intervencija s porukama zaštite planeta Zemlje i posebnim naglaskom na važnost zaštite voda izrađena u sklopu C-Change festivala, danas je predstavljena javnosti. Predstavili su je njezini autori Lovro Vudrag i Slaven Blaće, a riječ je o oslikanoj javnoj površini uz Osnovnu školu Tina Ujevića i Veleučilište u Šibeniku.

- Mural, - rečeno je na današnjem predstavljanju - šalje djeci, studentima i svim ostalim prolaznicima poruke o nužnosti zaštite planeta Zemlje s posebnim naglaskom na važnost zaštite voda.
– Oslikavanje javnih prostora s estetskim obilježjima, street art - naglašeno je – može na poseban način obogatiti karakter ulica, ali i poslati poruku, nadahnuti, podsjetiti na važne i ozbiljne probleme te prenijeti uvjerenja koja promoviraju.
Predstavljanje murala bilo je posljednje događanje u sklopu C-Change festivala koje traje još nekoliko dana, točnije do završetka izložbe Katarine Urem u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. 
Ciljevi C-Change festivala bili su informiranje i podizanje svijesti građana o onečišćenju i klimatskim promjenama te njihovim posljedicama,a organizirao ga je Grad Šibenik kojem je partner u projektu C – Change bili Arts and Culture Leading Climate Action in Cities i URBACT transfernoj mreži dobre prakse iz Manchestera, a kroz mrežu su sudjeli  gradovi: Manchester (GBR), Wroclaw (PL), Mantova (IT), Gelsenkirchen (DE) i Agueda (PT).
Grad Šibenik aktivno se uključio u borbu s klimatskim promjenama različitim događanjima, uz podršku i angažman kulturnog i umjetničkog sektora našeg grada.

Iz kategorije: Vijesti