Datum objave: 24. Listopad 2020

PRVI ŠIBENSKI ZELENARIJ / Vidjeli smo zanimljive lončarice, hranjivo mikrozelenje i naudisali se mirisa ljekovitog bilja, a mogli ste i vi!

Diana Ferić
Diana Ferić

Kišno vrijeme omelo je održavanje prvog šibenskoj "Zelenarijuma" - sajma  biljaka  na otvorenom, ali je ipak održan i to u  ugodnom i uvijek poticajnom ambijentu šibenskog kluba Azimut. Prvi koraci su uvijek najteži kako se pokazalo i u slučaju ovog sajma pa se tako javilo samo nekoliko izlagača, dvoje koji su udomljavali i po simboličnim cijenama prodavali lončarice i proizvođač mikrozelenja i hidrolata od divljeg ljekovitog bila Sanel Hajderpašić iz Vodica.

" Malo nas je omela kiša, a znamo i da se neke nove stvari u Šibeniku teže prihvaćaju tako da me ovoliki odaziv nije iznenadio. No treba od nečega početi i sigurno ćemo "Zelenarijum" ponoviti kada bude ljepše vrijeme. Ovo je savršena prilika da svoj dom učinite zdravijim mjestom za život u vrijeme kad ništa oko nas nije kako treba biti. Osim toga, poznato je da zelena boja umiruje, djeluje blagotvorno, a već jedan pogled na šarenu boju latica mami osmijeh na lice. 'Dođite i potražite svog novog kućnog ljubimca kojeg nećete morati izvoditi vani, a koji će vam dobivenu pažnju uzvratiti pozitivnom energijom", kazala nam je Snježana Klarić iz Udruge Fotopoetika koja je organizirala to događanje.

Smisao je povezati i okupiti uzgajivače cvijeća i drugih biljaka  kako bi se upoznali i razmijenili svoja znanja iskustva i među sobom i s ljubiteljima biljaka, ali i po prihvatljivim cijenama prodali lončarice i sadnice. 

Iz kategorije: Vijesti