Datum objave: 27. Listopad 2020

Pri uređenju raskrižja kod plaže Rezalište na Brodarici onemogućeni su prilazi parcelama i gospodarskim objektima. Vlasnici ne znaju što će.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šest građevinskih parcela na kojima se obavlja legalna gospodarska djelatnost više nema izlaz na glavnu ulicu, a neke od njih su potpuno zatvorene i izolirane te nije im nitkuda nije moguće prići. Problem je nastao kada su tijekom radova na rekonstrukciji i modernizaciji dijela Južne magistrale  i raskrižja Južne Magistrale s Ražinskom ulicom i odvojkom prema plaži Rezalište na Brodarici, postavljeni visoki rubnjaci nogostupa bez kolnog pristupa parcelama, ali i tamošnjim gospodarskim objektima.

Više nije moguće prići pekari, pečenjari, turističkom uredu i drugim djelatnostima na potezu od prilaza plaži Rezalište do Ribarske ulice. Sve gospodarske djelatnosti poduzetnici su tu otvorili legalno, a njihove parcele odreda su građevinske te imaju i kućne brojeve.  Izgradnjom rubnjaka i nogostupa bez kolnih pristupa neke su parcele potpuno izolirane i uopće im nije moguće prići. Vlasnici parcela ne znaju što će. Tražili su rješenje i žalili se međutim za sada odgovore nisu dobili. Danas je, kako doznajemo, njihove probleme saslušao Ante Nakić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika te zatražio očitovanje od Hrvatskih cesta. Nakić je mišljenja da je na tom dijelu Južne magistrale trebalo postupiti isto kao na više desetina mjesta duž Brodarice gdje je pristup vozilima omogućen spuštanjem rubnjaka i nogostupa.


Radovi na uređenju Južne magistrale i raskrižja kod Rezališta, traju i dalje. Za sada nema naznaka da će i kako će problem biti riješen.

 

 

Iz kategorije: Vijesti