Datum objave: 02. Studeni 2020

ZA LJEPŠU POVIJESNU JEZGRU / Grad Šibenik stanarima gradske jezgre sufinancira polovinu iznosa obnove fasada i krovišta

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik objavio je Javni poziv za sufinanciranje mjera obnove fasada i krovišta u obiteljskim kućama i stambenim zgradama na području stare gradske jezgre Grada Šibenika. Programom „Stara gradska jezgra – obnova fasada i krovišta“ nastoji se potaknuti sanacija fasada i krovišta.

„Ovo je jedan u nizu projekata Grada Šibenika kojemu je cilj potpora stanarima zaštićene povijesne gradske jezgre. Prošle godine Grad Šibenik sufinancirao je nabavu i ugradnju nove, energetski učinkovite drvene vanjske stolarije na deset objekata u šibenskoj jezgri, a sada subvencioniramo obnovu fasada i krovišta. Obnovom se doprinosi imidžu Grada Šibenika kao poželjne turističke destinacije koja se bazira na očuvanju prirodnih ljepota i zdravog okoliša. Osim toga kroz program obnove fasade i krovišta, doprinijet će se ljepšem izgledu gradskih ulica i pozitivno djelovati na porast stalnog stanovanja u staroj jezgri.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Program „Stara gradska jezgra – obnova fasada i krovišta“ ima izrazito pozitivne konotacije: ušteda energije, dulji životni vijek objekata, zaštita okoliša, jačanje domaće komponente potražnje, poticanje lokalnog gospodarstva i smanjenje nezaposlenosti.

Grad Šibenik subvencionira do 50% ukupne cijene prihvaćenih troškova obnove objekta na kojem je planirana obnova fasada i krovišta. Maksimalan iznos sufinanciranja koji jedan korisnik može ostvariti iznosi 200.000,00 kn uključujući PDV, odnosno najviše 50% ukupne cijene prihvaćenih troškova obnove objekta.

Rok za prijavu na Javni poziv je do 26. siječnja 2021. godine.

Sve uvjete Javnog poziva možete pronaći na POVEZNICI.

Iz kategorije: Vijesti