Datum objave: 11. Studeni 2020

POOŠTRENE EPIDEMIOLOŠKE MJERE U ŽUPANIJI / Nova pravila kod javnih okupljanja, ugostiteljski smiju raditi samo do 22 sata

Diana Ferić
Diana Ferić

 Nove epidemiološke  mjere za Šibensko - kninsku  županiju donio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibenska-kninske županije, a stupaju na snagu u četvrtak 12. studenoga. To su:

-Zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima se najveći dopušteni broj natjecatelja i službenih osoba određuje prema natjecateljskom propisniku za svako pojedino sportsko natjecanje.

-Na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama i izložbama u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima može biti prisutno najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a.

-Na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4m2.

-Ograničava se radno vrijeme svih vrsta ugostiteljskih objekata do 22 sata.

-Zabranjuju se posjeti korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja.

-Zabranjuju se izlasci korisnika ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja izvan prostora objekata i dvorišta, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.

-Preporuka sportskim udrugama i drugim organiziranim skupinama koje ne sudjeluju u službenim natjecanjima da ne održavaju treninge, pripremne vježbe i rekreativne aktivnosti u zatvorenim prostorima.

-Preporuka da se privatna okupljanja ne održavaju, a ako se održavaju da se ograniče na što manji broj povezanih kućanstava.

-Preporuka da se sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave održavaju putem videokonferencije ili uz pomoć drugih tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu.

-Preporuka poslodavcima da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika i uz održavanje fizičkog razmaka od najmanje 2 metra, kad god je to moguće.

Gore nabrojene nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 30. studenog 2020. godine.

Za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i dnevno izvještavanje Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije o pridržavanju propisanih mjera zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave.

Iz kategorije: Vijesti