Datum objave: 11. Studeni 2020

ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA / Horror na farmi u Razorima, inspekcija pronašla 4 lešine životinja, a preživjele su gladne i zapuštene

Diana Ferić
Diana Ferić

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata na imanju 39-godišnjaka u Razorima zatekla je i uklonila četiri lešine goveda, a vlasniku je naređeno da preostalim životinjama osigura hranu, vodu i primjerene uvjete, kazali su nam u Državnom inspektoratu, piše ŠibenikIN.

 

Podsjetimo, o hororu u Razorima gdje su nekoliko krava i jedan magarac ostavljeni da umiru o gladi  izvijestila nas je čitateljica ŠibenikIN-a koja je tamo brala masline. O svemu je odmah izvijestila i policiju koja je na teren poslala veterinarsku inspekciju. 

- Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata nakon što je zaprimila prijavu od PP Šibenik o navodima iz Vašega upita izišla je na teren i obavila nadzor pri čemu su zatečene četiri lešine goveda. Lešine goveda su uklonjene i otpremljene na propisani način – kazali su nam iz Državnog inspektorata. 

Na imanju su zatekli još četiri goveda i jednog magarca. 

- Vlasniku je naređeno da osigura hranu i vodu za životinje, da očisti staju i osigura primjerene uvjete za smještaj životinja te da osigura veterinarsko zdravstvenu zaštitu za magarca. Rješenjem je naređeno i provođenje mjera sukladno važećoj godišnjoj Naredbi o suzbijanju zaraznih bolesti. Protiv vlasnika će se podnijeti optužni prijedlog radi zanemarivanja životinja – potvrdili su nam iz Inspektorata. 

Čitateljica koja nam je prijavila slučaj, prizor u Razorima opisala je kao stravičan.

- Sve životinje su kost i koža i kao da čekaju da umru. Tamo smo brali masline i doznali da je na toj improviziranoj farmi bio i jedan pas. Jadna životinja pobjegla je kod susjeda moleći hranu i više se nije htjela vratiti na farmu. Jedan gospodin ju je udomio – ispričala je ranije za ŠibenikIN. 

FOTO/ Čitateljica ŠibenikIN -a

Iz kategorije: Vijesti