Datum objave: 16. Studeni 2020

UREĐENJE OBALE NA BRODARICI / Izrađena koncepcija koja predviđa uvođenje reda na obalnom pojasu, izgradnju lučica i lugo mare

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik objavio je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o koncepcijskom rješenju uređenja obalnog pojasa Brodarica. Koncepcijsko rješenje izradila je tvrtka Pomorski projekti d.o.o. Split. Možete se uključiti sa svojim prijedlozima i primjedbama do 21. prosinca na službenim stranicama Grada Šibenika.

U tom su projektu koji donosi plan uređena obalnog pojasa na Brodarici sagledane moguće intervencije u prostoru, uvažavajući s jedne strane prostorni potencijal šireg dijela obalnog pojasa, a s druge strane prirodne i ambijentalne vrijednosti krajolika, urbanu matricu naselja, potrebe mještana Brodarice i njihovih gostiju, racionalnost izgradnje, načelne ekološke prosudbe itd.

"Ovo koncepcijsko rješenje predstavlja osnovnu podlogu za izradu izmjena i dopuna prostorno – planske dokumentacije višeg i nižeg reda (Prostorni plan uređenja Grada Šibenika, Urbanistički plan uređenja naselja Brodarica). Usto, temeljem ovog koncepcijskog rješenja, izradit će se daljnja obvezna projektna i studijska dokumentacija. Isto znači da predstoji izrada idejne dokumentacije, zatim izrada elaborata zaštite okoliša, a po njegovom usvajanju i daljnje glavne i izvedbene tehničke dokumentacije"; kažu u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti