Datum objave: 03. Prosinac 2020

MALI GENIJALAC / Osmogodišnji Ivano Močić iz Šibenika osvojio šahovski online turnir u Dubaju, u sedam partija- sedam pobjeda!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik ima osvajača Međunarodnog šahovskog turnira u Dubaiju  koji je star samo 8 godina. To je, po svojim uspjesima  javnosti već poznat Ivano Močić, učenik 2. razreda OŠ Brodarica  koji je osvojio online međunarodni šahovski turnir u Dubaiju na kojem je sudjelovalo 30 natjecatelja iz cijelog svijeta, a on je bio među najmlađima.

Za Ivana smo čuli lani kada je  kao član Šahovskog kluba Šibenik bio  prvi među natjecateljima svog godišta na 4. šahovskom turniru za kadete Sesvete 2019., a u ukupnom poretku bio je 11.

Šahom se počeo baviti prije godinu  kada se učlanio u ŠK Šibenik, a  lani je osvojio i srebro na turniru u Splitu koji mu je bio i prvi turnir na kojem je nastupio .

"Nakon osvajanja turnira u Sesvetama Ivano se  još više posvetio šahu. Na žalost vrlo brzo je došlo do koronakrize koja je onemogućila treninge u klubu pa sam tražio po Internetu natjecanja na kojima bi mogao sudjelovati. Tako sam naišao na taj vrlo priznati i ozbiljan turnir u Dubaiju, u okviru Šahovske akademije, i to za djecu do 10 godina. Prošlog mjeseca je na turnirima bio četvrti pa treći,a ove subote je bio najbolji i danas nam je stigla diploma. Posebno bih se zahvalio  Mariu Malenici koji nesebično odvaja svoje slobodno vrijeme da bih vježbao sa Ivanom kad god može", ispričao nam je Ivanov otac  Ivan Močić.

Ivano je na online turniru u Dubaiju zaista briljirao. Od sedam partija imao je sedam pobjeda.  To je savršeni rezultat. Drugi je na turniru bio dječak iz Indije koji ima 10 godina i prvak je u šahu u svojoj regiji. Ivano je potpuno posvećen šahu i stalno ga igra online. Roditelji su mu omogućili i online  trenera. Nastavlja s natjecanjima u sklopu turnira u Dubaiju.

Ali to nije sve. On je nedavno na turniru u Pakoštanima kao član ŠK Šibenik pobijedio pedesetogodišnjaka što se još nije dogodilo.

"Trenutak za pamćenje  je prva seniorska pobjeda osmogodišnjeg Ivana  Močića. On je lijepim napadom nadigrao iskusnog suparnika na šestoj ploči ", izvijestili su novinari  s tog turnira.

Ivanov uspjeh  je i  uspjeh Šibenika i njegovog šahovskog kluba, a  sigurno će motivirati i drugu djecu da se počnu ozbiljno baviti ovim sportom koji u prvom redu razvija intelektualne sposobnosti.

Iz kategorije: Vijesti