Datum objave: 14. Prosinac 2020

ZA SRETNIJE DJEČJE BLAGDANE / 7680 djece koja žive u siromaštvu dobit će božićne poklone od Crvenog križa. A akciji sudjeluje i Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski Crveni križ organizirao je akciju „Za sretnije dječje blagdane“ u sklopu koje će djeci u siromaštvu darovati blagdanske poklon bonove u iznosu od 100  kuna.
– Poklon bonovi osigurani su za 7680 djece. Svjesni smo da iznos bona od 100 kuna nije velik, ali želja nam je bila obuhvatiti što veći broj djece. Željeli smo staviti osmijehe na što više dječjih lica i vjerujemo da će ih i poklon u vrijednosti sto kuna obradovati. To je i razlog zbog kojeg su se akciji odazvali i zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa koji su donirali vlastita sredstva – kazao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.
Poklon bonovi namijenjeni su djeci u dobi od 0 do 18 godina, a pravo na njega imaju djeca iz obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade. Akciju je podržala Zagrebačka banka d.d. s 500.000 kuna prikupljenih tijekom proljetne akcije „Vaš dar za pravu stvar
Uz Zagrebačku banku, akciju „Za sretnije dječje blagdane“ podržali su i ZB Invest d.o.o., Tetra Pak d.o.o., TELE 2 d.o.o., Coca-Cola, Šibensko-kninska županija i OMCO Croatia d.o.o. Lijepa je vijest da donacije tvrtki još uvijek pristižu pa će u konačnici i broj poklon bonova za djecu biti veći. Uz poklon bonove, djeci će biti podijeljena i prigodna pisma kako bi znali da nisu sami i da postoje brojni ljudi koji misle na njih.

Iz kategorije: Vijesti