Datum objave: 26. Prosinac 2020

KORONA / Jutros su u Hrvatsku stigle prve doze cjepiva protiv korone. Cijepljenje počinje sutra. Prvi su na redu medicinari i korisnici domova za starije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jutros je u Hrvatsku stiglo prvih 9750 od naručenih 5 milijuna i 905 tisuća doza cjepiva protiv korone. Isti broj doza dobile su sve zemlje članice EU bez obzira na broj stanovnika ili količine kupljenog cjepiva. Cijepljenje u Hrvatskoj kao i svim zemljama EU počinje sutra. U prvom valu cjepivo će primiti najprije liječnici i medicinsko osoblje, a potom korisnici domova za starije. Tijekom narednih mjesec dana cijepit će se svi građani Hrvatske koji to žele. Cjepivo je besplatno, a cijepljenje dobrovoljno.
Tijekom dana cjepivo će stići u u Šibensko - kninsku županiju. Najviše doza dobit će grad Zagreb i Splitsko-dalmatinska županija. Inače s 9750 bočica cjepiva moguće je cijepiti 48 750 osoba.
Sutra pod sloganom ''Misli na druge, cijepi se'', počinje i velika promidžbena kampanja za cijepljenje u kojoj će sudjelovati brojne popularne i poznate osobe, sportaši, umjetnici, estradne zvijezde i osobe iz društvenoga života.

Iz kategorije: Vijesti